Workshop
Compassie. Een ‘zachte kant’ met keiharde gevolgen
Zelfcompassie soft?
Welnee. Het is geen wollen dekentje. De wetenschap laat zien: een ‘zachte kant’ met keiharde gevolgen.
Het is een manier om je eigen oordelen over jezelf en de ander te herkennen en ze niet zo serieus te nemen. En daarmee je oordelen de wind uit de zeilen te halen. Dat heft de belangrijkste hindernis in de behandelrelatie op.
Het geeft meer kwaliteit én plezier in je werk. Het vergt wel moed.
Leerdoelen
- In de workshop een praktische kennismaking met zelfcompassie aan de hand van eigen ervaringen. Compassie moet je doen…
Achtergrond spreker
Fraukje
Fraukje Meulenbroek is arts, supervisor, (team)coach en ACT therapeut. Zelfcompassie speelt een prominente rol in haar werk sinds 2008.
Zij volgde trainingen bij Tara Brach en Erik van den Brink. Ze werkt voor KieN als ACT therapeut en in haar eigen praktijk geeft ze trainingen in verbindend communiceren en (team)coachings en begeleid ze teams en maatschappen met problemen in de samenwerking. (Zelf)compassie loopt als rode draad door al haar werkzaamheden.
Wim
Wim Schouten is klinisch psycholoog/psychotherapeut, mindfulness based cognitief therapeut, bedrijfskundige en systeemtherapeut. Eigenaar Hart voor de Zaak, praktijk voor partnerrelatietherapie en seksuologie en psychotherapie vanuit bhoedistisch perspectief met aandacht voor zelfcompassie.
Opleider, trainer en supervisor voor teamprocessen, innovatie en persoonlijke groei en ontwikkeling.
Verder geeft hij trainingen voor vergroting (zelf)compassie.