Workshop
De impact van trauma in zorgorganisaties
Organisaties zijn geen machines, maar levende systemen. Ze zijn net als mensen gevoelig en ontvankelijk voor stress en zullen daar op een vergelijkbare manier op reageren. Wat is de impact van trauma en stress op het functioneren van organisaties, en hoe kan je dit herkennen? En vervolgens, wat kan je doen om dit te voorkomen dan wel te herstellen?
Deze vragen worden in deze workshop/minicollege beantwoord met behulp van kennis en inzichten met betrekking tot trauma in het algemeen en trauma in organisaties.
Achtergrond spreker
Janneke Majoor is Klinisch psycholoog, cognitief gedragstherapeut VGCt, EMDR Practitioner en (supervisor) Orthopedagoog-Generalist. Ze heeft de afgelopen twintig jaar gewerkt in zowel de jeugd-GZZ, het (speciaal) basisonderwijs en de jeugdzorg. Dit heeft ze gedaan in diverse functies en rollen zoals (regie)behandelaar, diagnosticus, supervisor, werkbegeleider en leidinggevende.
Sinds 2007 combineert ze deze functies met het verzorgen van postacademisch onderwijs, onder andere in het kader van post-master beroepsopleidingen en BIG-opleidingen. Op dit moment is ze werkzaam als klinisch psycholoog / inhoudelijk directeur van de centrale behandeldienst van Alliade (jeugdzorg, verstandelijk gehandicaptenzorg en ouderenzorg). Daarnaast is zij werkzaam als klinisch psycholoog bij het Regiecentrum Bescherming en Veiligheid (een Gecertificeerde Instelling voor Jeugdbescherming & Jeugdreclassering en Veilig Thuis) en is zij hoofddocent van het blok Management en Beroepsidentiteit van de opleiding tot klinisch psycholoog kind & jeugd.